Cărţi pentru exploratorii Conştiinţei

 

Cartile Elena Francisc Sunt multe lucruri care ne deosebesc de masa largă a editorilor de carte. Cel mai important lucru ar fi acela că nu facem cărţi doar pentru a fi citite, ci, mult mai mult, pentru a fi experimentate. Pare un paradox, dar veţi descoperi repede cât de importantă este această nuanţă aparent metaforică. O carte est mai mult decât o înşiruire de cuvinte purtătoare de informaţie. O carte este purtătoarea unei energii anume, a unui nivel de conştiinţă, a unor stări din care s-a născut. Poţi citi o carte din perspective informaţiei, şi atunci nu faci decât să adaugi nişte biţi de informaţie miliardelor pe care, deja, i-ai stocat undeva,sau poţi face un salt calitativ de conştiinţă şi atunci vei percepe mai mult din acea carte.

 

Nu edităm orice fel de cărţi. Generic vorbind, sunt cărţi de psihologie transpersonală, spiritualitate şi cărţi care explorează arhitectura interioară a conştiinţei umane. Sunt cărţi selectate personal de noi, Horia şi Elena Francisc Ţurcanu, după criterii mai curând intuitive. Sunt cărţi care se potrivesc cu ceea ce facem, cu ceea ce suntem şi destinate acelora pe care-i numim, cu drag, exploratori ai conştiinţei. Ce înseamnă acest lucru? Ce este un „explorator al conştiinţei”? Este un om care percepe în adâncurile sale faptul că „a cunoaşte” este mai mult decât a acumula informaţie, car percepe că adevărata cunoaştere înseamnă experienţă directă, mai ales atunci când acest lucru se referă la trăirea spirituală. Este o imensă diferenţă între a citi despre experienţele spirituale ale altora şi a le înmagazina pe „hard disk”, şi a trăi în mod direct o experienţă de conştiinţă. Pentru noi, aceştia sunt „exploratorii conştiinţei”. Cei care au nevoie de mai mult decât lectura în sine. Şi de aceea, cărţile noastre trebuie privite în contextul mai larg a ceea ce facem.

 

Unul dintre criteriile fundamentale ale cărţilor noastre este acela că autorii lor nu sunt nişte teoreticieni, ci mai degrabă nişte experimentatori. Nu sunt dintre aceia care scriu cărţi compilând ale cărţi, ci autori care pornesc de la propria lor experienţă, personală. Uriaşi precum Stanislav Grof, Richard Moss, John Welwood, Byron Katie, Ralph Metzner, Dokusho Villalba şi alţii, au în comun experienţa directă şi personală de conştiinţă. Deasemeni cărţile pe care le alegem trebuie să îndeplinească un criteriu pe care noi îl numim „nivel de conştienţă”. Trebuie să se potrivească cu aceste timpuri, extraordinare, de transformare interioară a umanităţii şi cu propriul nostru parcurs personal şi transpersonal de conştiinţă.

 

Aceia dintre voi care descoperă cărţile noastre, mai devreme sau mai târziu, vor ajunge la experienţa de conştiinţă extinsă şi la a trăi lucrurile despre care citeşte în cărţi. Căci informaţia şi experienţa în sine sunt precum cele două aripi ale unei păsări. Nu poţi zbura dacă nu te sprijini pe ambele aripi. În acelaşi fel, ceea ce suntem şi ceea ce facem are două aripi. Una este editura Elena Francisc, cu cărţile sale, iar cealaltă este aripa experienţială, constituită din workshop-urile noastre în care creem cadrul experienţei de conştiinţă.

 

Vasăzică totul este despre Conştiinţă şi Conştienţă. Cărţile şi workshop-urile. Informaţia şi experienţa. Pentru noi sunt complementare. Şi dacă sunteţi printre cititorii noi ai cărţilor noastre atunci cu siguranţă aveţi, undeva în interior, sămânţa exploratorului de conştiinţă care, la un moment dat va ajunge la experienţă.

 

H&EFT